ROYAL ARENA, KÖPENHAMN, DANMARK

Royal Arena Copenhagen är en toppmodern och flexibel arena som ger besökarna en unik upplevelse i världsklass. En central del av konstruktionen är ett unikt podium som bildar en länk till det omgivande grannskapet. Den här funktionen är konstruerad för att på ett effektivt sätt fånga upp besökarnas rörelser genom en rad små öppna platser, fickor och samlingsplatser som skapats längs podiets utsida. Detta uppmuntrar samtidigt allmänheten att omfamna de varierade offentliga utrymmena, trapporna och intilliggande byggnaderna. Detta främjar aktivitet, liv och rörelse när byggnaden inte används.  

”Dansande fasad”: den vågliknande halvgenomskinliga fasaden ser ut att ”dansa” över det omgivande podiet och låter personer på utsidan få en glimt av aktiviteterna på insidan. Den vågliknande rörelsen stiger något över de naturliga ingångspunkterna till arenan, vilket gör det enkelt och logiskt att hitta på platsen. Fenorna som utgör fasaden skänker byggnaden textur och värme och ger arenan ett ljust och elegant uttryck.

Royal Arena kommer att ha en kapacitet på mellan 12 500 och 15 000 personer beroende på vilken typ av aktiviteter som genomförs.

Arkitekt

Öppnar

Plats

LAUFEN-produkter

 

 

3XN

2017

Köpenhamn, Danmark

LAUFEN PRO toaletter och tvättställ; PRO-N toaletter; VILA urinoarer;

PRO LIBERTY tvättställ; KOMPAS tvättställ