LUDOVICA+ROBERTO PALOMBA / PS+A PALOMBA SERAFINI ASSOCIATI

Italiensk design: de stigande stjärnorna på den italienska designscenen, arkitekterna och designerna Ludovica+Roberto Palomba, har skapat sig ett namn internationellt.

Ludovica+Roberto Palomba är berömda för sin okonventionella design av badrum, kök och vardagsrum. Paret har blivit stjärnor på den italienska designscenen genom sitt arbete för varumärken som Moroso, Poltrona Frau, Cappelini och Boffi. De designar även för arkitektoniska projekt, skapar kulisser för teaterscener och planerar utställningar. Deras ovanliga design är ett resultat av deras känsla för arkitektur, livsstil och industriella objekt. Ludovica Serafini och Roberto Palomba har studerat arkitektur vid Roms universitet. De har arbetat tillsammans som partners sedan 1994 och är medgrundare av företaget Palomba Serafini Associati (ps+a). Företaget har sitt huvudkontor i en studio i Milano.

”Palomba Collection” är parets första badrumsprojekt för LAUFEN. Gränserna mellan maskulina och feminina former suddas ut i designen av den här kollektionen med badrumskeramik, tillbehör och möbler. Ludovica+Roberto Paloma beskriver det här konceptet som ”naturens fingeravtryck”. Konceptet ingår nu i stilen hos båda designerna, som både här och i andra designprojekt har visat sig vara likvärdiga partners där ingen dominerar över den andra. Objekt från ”Palomba Collection” har vunnit flera designpriser, inklusive ”red dot award”, iF:s produktdesignpris och Design Plus-etiketten.