VÅRT FÖRETAG

Personligheten hos detta mycket traditionella schweiziska märke återspeglar en symbios av design, kvalitet och funktionalitet. LAUFEN, premiummärket i Roca-portföljen, är en av världens ledande tillverkare med ett globalt distributionsnätverk.

Företagets kärnkompetens är dess kunskap inom tillverkning av sanitetsgods. I över 130 år har varumärket LAUFEN använt det äldsta formbara materialet som människan känner till för att tillverka innovativa sanitetsprodukter i toppmoderna fabriker med legendarisk schweizisk precision. Kunskapen om badrummet som helhet utvecklades genom LAUFENs kompetens inom keramiktillverkning och sofistikerad design. Det som gör LAUFEN-produkterna unika vid första anblicken är att deras schweiziska design förenar två stora designtrender: känslomässig italiensk design från södra Europa och den nordliga traditionen av designprecision och tydlighet.

För LAUFEN har kvalitet två aspekter: kunskap om tillverkning och en hög grad av praktisk nytta som det färdiga badrummet ger kunden – vilket ofta inte är uppenbart omedelbart. LAUFEN, ett schweiziskt företag som tillverkar produkter som gör att vi kan använda den dyrbara resursen vatten på ett sparsamt sätt, har ett stort engagemang för att bevara naturresurser och miljövänlig produktion.


LAUFEN FAKTA OCH SIFFROR

Juridisk form Företagsform
Etableringsår 1892
Huvudkontor Laufen, Switzerland
Styrelse Antonio Linares (Senior Managing Director)
Produktsortiment Tvättställ, toaletter, bidéer, duschtoaletter, badkar, duschkar, jacuzzisystem, möbler, tillbehör, kranar, installationssystem
Produktionsanläggningar Laufen/Schweiz, Gmunden/Österrike; Bechyně och Znojmo/Tjeckien; Gliwice och Gryfice/Polen
Dotterbolag för försäljning Albanien, Argentina, Australien, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hongkong, Indien, Italien, Kina, Kroatien, Lettland, Litauen, Makedonien, Malaysia, Marocko, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ukraina, Ungern, USA, Österrike
Representation globalt
Kvantiteter 3 miljoner keramiska enheter per år

1892

ETABLERINGSÅR

+3 miljoner

PRODUCERADE KERAMISKA ENHETER

6

PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR I EUROPA

PRODUKTION

Gedigen kunskap om tillverkning av de mest utmanande konstruktioner. Utvecklings- och produktionsavdelningarna arbetar nära tillsammans i ett ständigt sökande efter det optimala förverkligandet av design och kvalitet.

HÅLLBARHET

LAUFENs hållbarhetsengagemang är inbäddat i visionen att vara det främsta premiummärket för badrum och att växa på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. LAUFEN har ett holistiskt synsätt avseende sina produkters livscykel och utformar ständigt strategier för att förbättra alla stadier.

BIM

På Laufen är man medveten om den stora betydelse som byggnadsinformationshantering (Building Information Management, BIM) kommer att ha för framtida affärsprocesser, både på lokal och global nivå. Många projektdeltagare investerar redan en del av sina resurser i denna plattform. Systemet bygger på en virtuell modell med parametriska objekt som ger alla projektdeltagare information som utvecklas under byggnadens livscykel.

ARKITEKTONISKA PROJEKT

Byggnader över hela världen av kända arkitekter använder LAUFEN.